De verandering begint in Tielt – Winge

Op 16 oktober 2012

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. Als N-VA zijn we uiterst tevreden over het resultaat. Onze partij gaat van 1 naar 4 zetels. Dit overtreft onze stoutste verwachtingen. 

We willen dan ook via deze weg al onze kiezers danken voor het vertrouwen en de durf die ze hebben getoond om op N-VA te stemmen.

Vanuit een positieve ingesteldheid en sterk programma met zeer bekwame mensen hebben we de inwoners van Tielt–Winge kunnen overtuigen om de verandering samen met ons in te zetten. Andere partijen, 2 verliezende partijen, beslisten echter dat we deze verandering vanuit de oppositie moeten vorm geven. Met de wil van de kiezer werd weinig rekening gehouden.

Als N-VA vinden we het uiterst jammer dat ook in Tielt–Winge de democratie niet zegeviert. Zoals in vele steden en gemeenten in Vlaanderen werd ook hier een coalitie tegen N-VA gemaakt. Partijen die samen meer dan 8% verliezen gaan de volgende 6 jaar toch onze gemeente besturen. We betreuren vooral de houding van Open–VLD. Dit omdat zij als grootste partij niet de moeite gedaan heeft om, de grootste overwinnaar van de verkiezingen in de gemeente, aan te spreken en voor te stellen om als eerste samen rond de tafel te gaan zitten. Er werd niets afgetoetst. Dit kan ons inziens alleen maar omdat er een afspraak was. Ondanks
het feit dat zowel Open–VLD als Sp.a dit ontkennen.

Echter ; vanuit een constructieve oppositie zullen we trachten het beleid mee vorm te geven. We
zullen dit blijven doen vanuit een positieve ingesteldheid. Wij zullen niet op de man spelen zoals de huidige oppositie zes jaar lang gedaan heeft, maar we zullen een politiek-inhoudelijke oppositie voeren. We zullen het beleid en de voorstellen vanuit de coalitie bekijken en aftoetsen aan ons programma en onze visie. Stemt dit overeen, dan zullen we dit steunen, stemt dit niet overeen, dan zullen we tegen stemmen en aan de bevolking uitleggen hoe wij het zouden
aanpakken.

De rekening zal dan wel gemaakt worden in oktober 2018.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is