N-VA wenst de koersliefhebber ook een aangename Vlaamse feestdag

Op 3 juli 2015

Dat maandag 6 juni de Tour de France onze gemeente doorkruist is nagenoeg overal en door iedereen geweten. N-VA Tielt-Winge wil van deze gelegenheid gebruik maken om elke sportliefhebber later op de week een aangename Vlaamse feestdag te wensen. Op deze manier wil de N-VA laten zien dat Vlaamse identiteit en een sportief gebeuren zoals de tour hand in hand gaan. Vlaanderen is en blijft een warme bezieler van de koers. Dit blijkt ook uit de talrijke koersen die in onze gemeente, en bij uitstek in gans Vlaanderen, vanaf de prille lente tot en met de late herfst overal georganiseerd worden.

De N-VA wil een oproep lanceren naar iedere inwoner van de gemeente om de Vlaamse Leeuw enkele dagen vroeger uit te hangen dan normaal rond 10 en 11 juli. Als symbool kan dit tellen. Als blijk dat wij als Vlaming, net zoals de koers, ook onze gemeente en regio een warm hart toedragen.

In plaats van de gebruikelijke politieke actie aan de vooravond van onze Vlaamse feestdag zal de N-VA voor de doortocht van de koers vlaggetjes met de Vlaamse leeuw erop uitdelen aan wielerminnend Vlaanderen langsheen het parcours. Net zoals in de Vlaamse wielerweek, de week voor de Ronde van Vlaanderen wil de N-VA dat ook Tielt-Winge tijdens de doortocht van de koers geel en zwart kleurt.

Voor deze actie slaan de N-VA en de leden en sympathisanten van Jong N-VA de handen in mekaar. Dit om te laten zien dat Vlaamsvoelendheid en Vlaamse identiteit een zaak van jong en oud is. De Vlaamse feestdag is niet enkel een zaak van nostalgici, maar sedert de miskleun van de laatste staatshervorming, ook een zaak van de jongeren en de toekomst. Op deze ludieke manier wil de N-VA deze boodschap kracht bij zetten.

Tot slot willen we van de gelegenheid gebruik maken om de talrijke vrijwilligers die her en der in onze gemeente één en ander op het getouw zetten bedanken. Dankzij hen wordt deze doortocht een waar volksfeest. Want als het enkel van het initiatief van de gemeente zou afgehangen hebben zou het allemaal veel minder geweest zijn. In de ons omliggende gemeenten worden tal van initiatieven gedragen door de gemeentebesturen en zetten burgemeester en schepenen hun schouders mee onder de festiviteiten. In onze gemeente blijkbaar niet. Maar wie zal op de eerste rij staan als er foto’s dienen getrokken te worden? Juist! Vandaar onze dank aan de vele vrijwilligers! Zij zijn het die verdienen van op het podium te staan!

Wij wensen jullie een sportieve en leuke Vlaamse feestdag!

Lees hieronder het persbericht in PDF formaat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is