OCMW raadslid Marleen Van den Bosch onthoudt zich bij stemming !

Op 16 mei 2011

Gisteren ,dinsdag 10 mei, stond op de agenda van de OCMW - raad onder agendapunt 8 ; goedkeuring invulling gronden Zonnedries met keuken, bijkomende servicewoningen, sociaal restaurant, conciërgewoning en vergaderlokalen. N-VA afgevaardigde Marleen van den Bosch onthield zich tijdens de stemming.

N-VA is van oordeel dat het dossier nog niet rijp was om nu al goedgekeurd te worden om de definitieve bestemming van het terrein vast te leggen.

We wilden ons onthouden en niet tegenstemmen omdat N-VA nog altijd voorstander is om de terreinen aan residentie Zonnedries nuttig en zinnig in te vullen.

Onze opmerkingen :

  1. Als N-VA missen we een duidelijke, financiële analyse wat de investeringen betreft en de repercussies hiervan op de begroting en rekening van het OCMW en de gemeente wetende dat het OCMW jaarlijks al een flinke dotatie krijgt.  1 A4 blad met wat cijfers op is totaal onvoldoende in zo een dossier met deze investeringen. Wij verwachten van de OCMW voorzitter een dossier () met duidelijke cijfers en begroting.
  2. Het dossier is bovendien inhoudelijk onvolledig.  Er is geen inhoudelijk behoefteonderzoek,  geen analyse van de investeringen, geen vergelijkend onderzoek van alternatieven voor de maaltijdbereidingen ,  enz. Op dit moment is dit voor N-VA onvoldoende om al definitief akkoord te gaan met de invulling van de terreinen aan Zonnedries.
  3. Tot op heden werden de OCMW raadsleden nauwelijks of niet betrokken bij de opmaak van de plannen en de bestemming van de site. Er werd geen voorafgaandelijk debat gevoerd hieromtrent.
  4. Binnen de meerderheidspartijen is hier rond ook miniem overleg geweest. 1x zijn we hierrond samen gekomen. De N-VA fractie  werd pas de morgen zelf verwittigd dat er ’s avond overleg was rond dit dossier. Dit kan voor ons totaal niet, terwijl N-VA al maanden vragende partij is om een breed overleg te hebben rond diverse dossiers.

 

Naast dit dossier vindt N-VA tevens dat ook het OCMW de tering naar de nering moet zetten. Jaar na jaar wordt de bijdrage van de gemeente aan het OCMW verhoogd. Tijdens de OCMW raad van 12 april 2011 waarschuwde de ontvanger nog dat het OCMW in 2011 moest rekenen op meevallers anders zou het in 2012 in financiële problemen komen. Dat zegt voor ons genoeg.

N-VA is niet tegen sociaal beleid integendeel, maar vraagt wel dat er eens een grondige analyse en evaluatie gebeurt van de OCMW werking ,dienstverlening en de middelen die daar tegenover staan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is