Nieuwe tarieven Ecowerf recyclagepark

Op 26 juni 2019

Tijdens een recente gemeenteraad stonden de “nieuwe” tarieven voor het ophalen van het huisvuil alsook de “nieuwe” tarieven voor het EcoWerf recyclagepark op de
agenda.

Doordat deze nieuwe tarieven pas tijdens de gemeenteraad zelf gecommuniceerd werden fronsten wij, N-VA-ers, de wenkbrauwen… We hadden er gemengde gevoelens bij. Wij zijn namelijk van mening dat de vervuiler moet betalen maar het mag geen verdoken belasting worden! Het sluikstorten is reeds lange tijd een probleem binnen onze gemeente en te hoge tarieven zullen dit fenomeen enkel in de hand werken!

De prijsstijgingen vinden we voornamelijk terug bij het aanbieden van het grofvuil bij het nieuwe recyclagepark te Messelbroek. De dagdagelijkse tarieven van bruine-, blauwe, en roze zakken stijgen gelukkig niet evenals de tarieven voor het GFT. Deze nieuwe tarieven komen niet vanuit de gemeente maar wel vanuit EcoWerf zelf en gelden dus in alle gemeenten die aangesloten zijn bij EcoWerf.

Dit alles in acht genomen stemde N-VA Tielt-Winge dit punt mee goed, ook omdat vanaf de opening van het nieuwe EcoWerfpark iedere inwoner van Tielt-Winge immers ook toegang zal krijgen tot elk EcoWerfpark. Inwoners uit Tielt-Winge kunnen dus bv. ook terecht in Lubbeek.

Waar het huidige bestuur echter zeer stil over is, is het nieuwe recyclagepark in Sint-Joris-Winge, nochtans DE verkiezingsbelofte van Open VLD!

U kan dus op ons vertrouwen, we blijven het “nieuwe” beleid aandachtig voor u volgen: zeggen als het goed is en opmerkingen/suggesties formuleren wanneer nodig!


Jo Smekens
Voorzitter N-VA Tielt-Winge

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is