Vervoerplan mag geen terugschroeving dienstverlening worden

Op 14 februari 2020

Op vrijdag 14 februari deelden gemeenteraadsleden en bestuursleden van de afdeling N-VA Tielt-Winge ter gelegenheid van Valentijn chocolaatjes uit aan de stelplaats te Tielt-Winge. Hierbij deden we ook een oproep om aandacht te vestigen op de gevaren van verminderde dienstverlening in onze regio. Hierbij onze volledige boodschap:

Beste reiziger,

Op deze Valentijn schenkt N-VA Tielt-Winge u graag een pakje chocolade om uw dag en uw busrit goed in te zetten. Door de uitdagingen waar wij als plattelandsgemeente voor staan is vooral dit laatste geen eenvoudige opgave. Wegens de nabijheid van vier steden is de Stelplaats van Tielt-Winge een belangrijk overstappunt voor iedereen die met de bus vlot naar zijn/haar werk, naar school, naar de winkel of naar huis willen geraken. Helaas blijkt dit belang niet in de praktijk…

In 2019 bleek uit het Vervoerplan van de Vervoerregio Leuven dat het huidige aanbod van buslijnen en gereden ritten sterk zal verminderen in Tielt-Winge. De snelbus 475 Tielt-Winge-Leuven werd in het plan bijvoorbeeld volledig afgeschaft. Hierdoor zal de druk op buslijn 370 enkel toenemen met overvolle bussen en verminderd reizigerscomfort tot gevolg. Voor N-VA is dit onaanvaardbaar. Wij roepen het gemeentebestuur op om de zaak aan te kaarten binnen de Vervoerregioraad.

N-VA pleit voor:

  • Het behoud van snelbus 475 Tielt-Winge-Leuven en de verschillende schoolbussen
  • Het waarborgen van het reizigerscomfort
  • Aandacht voor alle reizigers door middel van veilige en toegankelijke haltes
  • Samenwerking tussen de gemeenten binnen de Vervoerregioraad en overleg met De Lijn

Vragen of suggesties? https://www.facebook.com/NVATieltWinge/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is