Philip Vanhelmont zet politieke toekomst verder binnen N -VA.

Op 23 juni 2010

Eind 2008 hield spirit – VlaamsProgressieven op te bestaan. 4 van de 5 bestuursleden van de lokale afdeling van spirit in Tielt – Winge besloten toen om samen over te stappen naar de sp.a. Dit was op dat moment de evidentie zelf.Ondertussen is er op politiek vlak , vooral nationaal , erg veel gebeurd.  Philip Vanhelmont voelde zich binnen sp.a steeds minder en minder thuis.

Philip licht toe :

“ Toen ik eind 1993 een lidkaart van de VU kocht was dat om 4 redenen :

  • Het sterk democratisch Vlaams karakter van deze partij
  • Haar onafhankelijkheid en haar onafhankelijk model om aan politiek te doen ; wars van mutualiteiten, vakbonden en andere drukkingsgroepen.
  • Haar pacifisme
  • Haar sociale modellen om op een progressieve manier Vlaanderen in te vullen.
  • Van al deze idealen vind ik in de sp.a anno 2010 weinig of niets terug” .

“Bij het uiteenvallen van de VU koos ik resoluut voor de toekomstgroep, het latere Spirit, omdat Spirit de hierboven vermelde, voor mij belangrijke, punten  in mijn ogen perfect belichaamde. Spirit was nog meer een beweging dan een partij, een visie die nog sterker bij mijn toekomstvisie van het politieke landschap aanleunde. Hier kon ik mijn engagement ten volle verder zetten”.

“Spirit heeft 7 jaar bestaan maar ging eind 2008 ter ziele. Na een jarenlang kartel met sp.a lag mijn politieke toekomst vast : ik zou mij politiek verder engageren binnen sp.a”.

“Nu, bijna anderhalf jaar later, heb ik daar steeds meer en meer moeite mee. Buiten haar progressieve sociale modellen zie ik binnen sp.a niets van datgene dat mij destijds zo aantrok om politiek actief te worden. Ik mis een stevige Vlaamse poot binnen de sp.a, drukkingsgroepen bepalen voor een groot stuk het gezicht en uitzicht van de partij”.

Eind april diende Philip Vanhelmont zijn ontslag in en wou voor zichzelf een bezinningsperiode inlassen. Na wat lezen en nadenken kwam Philip tot de vaststelling dat de N-VA de enige partij is binnen het huidige politieke landschap dat zijn engagement van in 1993 belichaamd

Philip Vanhelmont wil zich nu de komende maanden richten op de lokale werking van N-VA. Hij zal zich kandidaat stellen voor het lokale afdelingsbestuur tijdens de interne bestuursverkiezingen dit najaar en zo mee werken aan de lokale uitbouw van N-VA.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is